Wie ben ik

Bij gastouderopvang Daantje Banaantje zorgt er één iemand voor je kind(je) en dat ben ik, Daniëlle. In dit stukje vertel ik wat meer over mezelf, mijn opleidingen, werkverleden, hobby’s en ons gezinnetje.

In juli 1986 ben ik geboren in Tilburg, dit betekend dat ik alweer een dertiger met een aantal jaren ervaring ben. Na de basisschool heb ik mijn HAVO diploma behaald (2003) en in dat zelfde jaar ben ik gestart met de MBO-4 opleiding tot apothekersassistente. In juni 2006 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen en ben ik een week later aan het werk gegaan in de apotheek. Tot februari 2016 ben ik werkzaam geweest als apothekersassistente. In 2020 heb ik de diplomaroute helpende zorg en welzijn volbracht en sinds medio 2020 ben ik gecertificeerd gastouder. 

Naast het drukke werkleven maak ik ook tijd voor ontspanning en de afgelopen jaren heb ik er wel wat hobby’s op nagehouden. Ik vind het ontzettend leuk om lekker buiten bezig te zijn, wandelen door (pret)parken of bossen met mooi weer of in de regen, ik vind het heerlijk! Daarnaast vind ik tuinieren, zwemmen en dansen ook ontzettend leuk om te doen. In knutselen, kleuren of op een andere manier creatief bezig zijn kan ik ook echt mijn ei kwijt. Wat ik bedenk kunnen mijn handen maken (zo lang het maar niet gebreid, gehaakt of realistisch getekend / geschilderd hoeft te worden 🙂 ). En ik zal ook nog een guilty pleasure van me verklappen… ik vind het geweldig om lekker op de bank onder een dekentje Disney films te kijken… even jeugdsentiment opdoen.

Natuurlijk is deze korte kennismaking niet compleet zonder een stukje over ons gezinnetje. In 2013 heb ik een relatie gekregen met William (1982), hij werkt 40 uur in de week als programmeur bij een bedrijf in Tilburg. In 2016 zijn we getrouwd en net voor het einde van datzelfde jaar zijn we de trotse ouders geworden van ons dochtertje Noor. We delen ons huis met de Bruni’s en JuJu, omdat ze niet echt alledaagse huisdieren zijn zal ik hieronder wat meer info geven.

Naam: Bruni 1,2,3,4… (Dit is de naam van de vuurgeest in Frozen II)

Nederlandse benaming: rouwgekko

Latijnse benaming: Lepidodactylus lugubris

Geboortedatum: ze hebben verschillende leeftijden

Lengte: maximaal 10 centimeter

Natuurlijk leefgebied: Zuidoost-Azië, Indonesië tot in Australië. In verschillende delen van Midden en Zuid Amerika is de rouwgekko geïntroduceerd van Mexico tot Chili, ook op de Galapagos eilanden en Hawaï. Het grote verspreidingsgebied heeft de rouwgekko te danken aan zijn grote aanpassingsvermogen.

Leuk weetje: de meeste van deze gekko’s zijn vrouwtjes en ze planten zich voort zonder mannetje door zichzelf te klonen

Naam: JuJu (naar de slang van mama Odie in Prinses en de kikker, ik zei toch dat ik gek was op Disney films wink).

Uit het ei gekropen op: 21 september 2019

Nederlandse benaming: rode rattenslang of korenslang

Latijnse benaming: Pantherophis guttatus (eerst: Elaphe guttata)

Giftig: nee

Lengte: maximaal 160 centimeter

Natuurlijk leefgebied: zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten. De rattenslang is voornamelijk te vinden in naaldbosgebieden en cultuurgronden. Omdat de rattenslang vaak in maïsvelden te vinden is, wordt deze ook een cornsnake (corn = maïs) genoemd.